Sosyal medya hesaplarımızı hemen takip edin.
Sohbet Girişi
* Şifreniz yoksa boş bırakabilirsiniz.
Kategoriler
Sizin İçin
Popüler Yazılar

İslamda Giyim Süslenme, Müslüman Kadınların Elbisesi

İslamda Giyim Süslenme, Müslüman Kadınların Elbisesi
İslamda Giyim Süslenme, Müslüman Kadınların Elbisesi

 

İslamda Giyim Süslenme, Müslüman Kadınların Elbisesi

Yüce dinimiz İslam, kadınların vücut hatlarını tam olarak kapatmayan, altındaki organları belli eden elbiseleri giymelerini haram kılmış, yasaklamıştır. Özellikle vücudun cinsel açıdan çekici bölgelerini belirginleştiren dar elbiseler giymek de haramdır. Özellikle çarşıda pazarda mutlaka rastlamışsınızdır. Kadının başı kapalı, örtünün altında deve hörgücü gibi saçını toplamış, altında daracık kot pantolon, dudaklar boyalı vs. Bu nedir kardeşim, bu nasıl bir iş, bu ne perhiz bu ne lahana turşusu ?

Ebu Hureyre (R.A.)’den rivayet edildiğine göre Resulullah (S.A.V.) şöyle buyurmuştur: “Ben ateşe atılan iki tür kişiye şahid olmayacağım: İnek kuyruğu gibi kamçılı, insanları döven (zâlim) kendi halklarının düşmanı olan hükümdarlar) ve giyinik olmalarına rağmen çıplak, baştan çıkaran ve baştan çıkarılan kadınlar, saçları eğik deve hörgüçleri gibi. Bunlar cennete giremezler ve kokusu çok uzaklara ulaşamazlar.” (Müslüman)

Peygamber (S.A.V.) bu tür kadınları giyinik, ancak çıplak olarak nitelendirmiştir. Çünkü kıyafetleri şeffaf ve incedir. Vücudu gizleme görevini yerine getirmez, daha çok onu ortaya çıkarmaya yöneliktir. Zamanımızın kadınlarının elbisesi budur.

Peygamber (S.A.V.), saçlarını başlarının ortasından arı kovanı şeklinde ördükleri için, saçlarını çok büyük hörgüçleri olan özel bir cins devenin hörgücüne benzetmiştir. Peygamber (S.A.V.) asırların ötesinden günümüze bakıyormuş gibi, kadınların saçlarını giydirmek ve onları çeşitli şekillerde şekillendirmek, yaptıkları işe en yüksek fiyatları veren erkeklerin hakim olduğu bir meslek haline gelen kuaförlüğe atıfta bulunmuştur. Hepsi bu kadar değil elbette, yüce yaratıcının yarattığından hoşnut olmayan bir çok kadın, güzel görünmek için yapay saç ve peruk kullanma yoluna gitmektedir. Bu şekilde erkeklere daha çekici ve cinsel açıdan cezbedici görünmek istiyorlar.

İslamda Giyim Süslenme, Kadının ve Erkeğin Birbirini Taklit Etmesi

Peygamber (S.A.V.) kadının erkek, erkeğin de kadın elbisesi giymemesi gerektiğini bildirmiştir. Kadınlara benzeyen erkeklere, erkeklere benzeyen kadınlara da lanet etti. Bu tür taklidin özellikleri konuşma, yürüme, giyinme vb.

Hem bireyin hem de toplumun yaşamını etkileyen böyle bir davranışın kötü yanı, düşüncenin doğal düzenine karşı bir isyan oluşturmasıdır. Bu doğal düzene göre erkek ve kadın vardır ve her iki cinsiyetin de kendine has özellikleri vardır. Ancak erkek efemine, kadın erkekleşirse bu doğal düzen tersine dönecek ve dağılacaktır.

Bu ikisinden Allah ve melekleri hem dünyada hem de ahirette lanet etmiştir, Peygamber (S.A.V.) Allah’ın erkek kıldığı fakat kadınlara benzemekle kadınlaşan adamdan ve Allah’ın yarattığı bir kadından bahsetmiştir. ama erkekleri taklit ederek erkekleşen kadın. (Buhari)

Peygamber (S.A.V.) bu nedenle erkeklerin büyük, gürültülü veya cesur desenlerle süslenmiş kumaşları giymelerini yasakladı. Müslim, Sahih’inde Ali’yi şöyle demiştir: “Resulullah (s.a.v) bana altın yüzük takmayı, ipek elbiseyi ve kalın desenli elbise giymeyi yasakladı.

Müslim, İbn Ömer’den de şöyle bir hadis nakletmektedir: “Resulullah (s.a.v) beni altın desenli iki elbise giyerken gördü” ve şöyle buyurdu: “Kâfirlerin giydiği budur. Böyle şeyler giymeyin.”

İslamda Giyim Süslenme, Gösteriş ve Gurur İçin Giyinmek

Yiyecek, içecek ve giyecek gibi hayattaki güzel şeylerden zevk almanın genel kuralı, bunların kullanılmasının aşırılık ve kibirden uzak olması gerektiğidir. İsraf, helalin kullanılmasında faydalı olanın sınırlarının aşılmasıdır. Kibir ise zahirden ziyade niyet ve kalb ile alakalı bir şeydir. Gurur, başkalarından üstün ve üstün görünme niyetidir ve Allah kibirlileri  sevmez. Çünkü Kibir sadece ALLAH (C.C.)’a aittir. Rasûlullah (s.a.v) şöyle buyurmuştur: “Kıyamet günü, kibirden dolayı cübbesini arkasından sürüklenenin yüzüne Allah bakmaz.” (Buhari ve Müslim)

admin 280

İlk yorum yazan siz olun.

Cevap bırakın
Gerekli alanlar işaretlenmiştir. *

Copyright © 2024 - Tüm hakları saklıdır. Dinisohbeti.net islami sohbet sitesi AsBuLuT_CINN.
 
Araç çubuğuna atla